dilluns, 9 de maig del 2011

La cultura del futbol

La cançò “Pareu el món” de Gossos, seria un bon reflex del que passa quan hi ha allò que se’n diu un clàssic, un partit entre els dos grans equips de futbol espanyols…o el gran equip español i el gran equip català? Deixant de banda maneres de pensar i política, quan hi ha un enfrontament entre els blancs i els blaugranes es para el mon.
En l’últim mes hem viscut quatre grans cites, quatre grans partits on els bars han fet més caixa que mai, on les televisions han viscut els més alts índexs d’audiència dels últims temps i on segurament els psicòlegs han hagut d’ajudar a més d’un aficionat deprimit per els resultats. I es que sembla ser que el futbol es una mena de placebo que cura les penes o les agreuja, depenent de si guanya o perd el teu equip.
El futbol es fenòmen de masses des de fa molts anys, però amb la sitaució de crisis actual sembla ser que és un dels fets d’actualitat que més interessa la població, ja que durant l’estona que duren els partits ningú pensa que no té feina, que no arriba a final de mes o que el seu fill està repetint curs. El futbol és l’opi del poble.
Tot i així, realment ens hauriem de plantejar si el fet que moltes vides girin entorn dels partits de futbol és bo o dolent. Pot ser bo en el sentit de que és una distracció. Dolent perque avegades sembla ser que només existeix aquest esport, aquestes aficions, i fins i tot, que només existeixen dos equips i els altres queden de banda. A més, com ja he esmentat abans, el futbol serveix d’antidepresiu mentre les coses van be al teu equip, però sino, el futbol pot ser causa també d’emprenyamenta general, de baralles i de destroça del mobiliari públic. Si més no, almenys l’afició al futbol és afició a l’esport. Resumint, és una aficició a l’entreteniment, però almenys no parlem de programes del cor que també mouen alts indexs d’audiència.
Tot plegat és curiós. La gent cada cop té menys feina i és aficionada a uns jugadors que guanyen milions d’euros per xutar una pilota.  S’ha de tenir en compte, però, que aquests jugadors juguen sota molta pressió ja que d’ells depen la felicitat de moltes persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada